Påsketur til Gdansk

Feir påsken i Gdansk -  Polens vakreste havneby! 5-dagers tur med spennende utflukter til bl.a Sopot, Malbork og Torun!

Status:
Fullt

Program & Fakta

28.03 møt Sør-Vest reisers representant på Sola flyplass for tidlig avreise til København kl 06.00. Kort mellomlanding før neste fly går videre til Gdansk kl. 08:00, ankomst kl. 08:55. Vi begynner med å gjøre oss litt kjent i Gdansk og spise lunsj før vi sjekker inn på Hotel Qubus 4*. Hotellet ligger meget sentralt i byen med gangavstand til restauranter, butikker og severdigheter. Resten av ettermiddagen til egen disposisjon og avslapping. Middag på hotellet.

 

29.03 Ikke langt fra Gdansk ligger småbyene Gdynia og Sopot, og de tre byene omtales ofte som trippelbyene. Gdynia har en flott havnepromenade med museumskip, og her besøker vi en fabrikk (inkl.) som videreforedler rav til smykker og vakre pyntegjenstander. Videre går ferden til Sopot, badebyen med Europas eldste og lengste tremolo. Her spiser vi lunsj. En spasertur langs moloen er et must, og resten av det lille sentrumet er oversiktlig og et koselig sted å tilbringe ettermiddagen.

 

30.03 Ikke langt fra Gdansk ligger Malborkborgen, en av verdens største mursteinsfestninger. Borgen har UNESCO status og har en rikholdig historie som inkluderer blant annet å ha vært residens for polske konger og erobret av svenskene. Vi får en omvisning (inkl.) i deler av det enorme borgområdet, samt spiser lunsj i området før vi vender tilbake mot Gdansk. Resten av dagen til fri disposisjon.

 

31.03 Torun er en akkurat passe stor by som ligger sør for Gdansk, og som er mest kjent for å være fødestedet til Nikolaus Kopernikus. Kopernikus var blant mye annet astronom, og er kanskje mest kjent for å fremme teorien om at jorden og de andre planetene roterer rundt solen. Vi tar en liten guidet spasertur i det flotte middelaldersentrumet og spiser lunsj sammen, før man kan rusle på egenhånd og prioritere som man vil.

 

01.04 Påskesøndag! Etter en herlig påskefrokost kan de som ønsker være med på hotellets eget "egg-dekorerings verksted". I Polen som i Norge liker man å male og pynte egg som en påskeaktvitet. Utsjekk fra hotellet kl. 12:00, men bagasjen kan oppbevares på eget rom. Lunsj på hotellet. Ettermiddagen til egen disposisjon i Gdansk frem til bussen transporterer oss til flyplassen for hjemreise.

REISEFAKTA

 

DATO: 28.03 – 01.04 2018

 

PRISEN INKLUDERER:

Reiseleder fra Boreal Travel Sør-Vest reiser

Fly Stavanger – Gdansk t/r med SAS

Overnatting 4 netter på Hotel Qubus 4*

1 middag på hotellet

4 lunsjer

Utfluktsprogram som beskrevet

 

 PRIS: 8 950,-

 

PÅMELDINGSFRIST: 20.12.2017

 

IKKE INKLUDERT:

Enkeltrom 4 netter: 980,-

Middag på hotellet 3 dager: 540,- (må bestilles før avreise)

BI-REISER Logotype